|
Sprzęt kuchenny na miarę XXI wieku |
Gremlinka | 30.07.2014 16:40:17 |
Grupa: Użytkownik Posty: 274 #1905225 Od: 2014-4-30 | Nasze kuchnie różnią się od tych, które znały nasze mamy, a tym bardziej nasze babcie. Obecnie jest ogrom kuchennych innowacji, które ułatwiają nam życie. Sama mam rewelacyjny robot kuchenny Electroluxa, który jeszcze tylko umyć się sam nie potrafi, ale poza tym pomoże mi zrobić w kuchni niemalże wszystko. Są kuchnie parowe, płyty indukcyjne, rękawice, którymi można wyjmować rzeczy prosto z gotującej się wody i wiele wiele innych. Czy podoba wam się, że świat tak idzie do przodu ? |
Electra | 21.01.2025 19:42:48 |
Kika | 31.07.2014 21:37:00 |
Grupa: Administrator Posty: 298 #1906410 Od: 2014-2-24 | Ty czekaj czekaj.. a co to za robot jest? Mam to na tapecie akurat! Opowiedz więcej. _________________ http://medox.org.pl/ |
rysiek100kg | 04.08.2014 10:38:00 |
Grupa: Użytkownik Posty: 14 #1908627 Od: 2014-7-14 | proste, rozwój technologii ma ułatwiać życie. _________________ lubię ser. |
dominika11112 | 21.11.2014 14:13:50 |
Grupa: Użytkownik Posty: 19 #1988124 Od: 2014-11-2 | sprzęty kuchenne są najlepsze, wszystko co ułatwia i przyspiesza jest super -------------------- TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA |
emma | 14.12.2014 22:28:57 |
Grupa: Użytkownik Posty: 197 #2001963 Od: 2014-11-11 | Pewnie! Ja staram się "ułatwiać" sobie życie w kuchni. Robota nie mam ale inne sprzęty agd, dzięki którym gotowanie jest znacznie przyjemniejsze. |
agaposzek | 15.12.2014 18:27:17 |
Grupa: Użytkownik Posty: 355 #2002372 Od: 2014-4-13 | Mi z takich dodatkowych sprzętów wystarcza tylko mikser oraz blender. Owszem, takie roboty bardzo usprawniają pracę, ale to są niestety spore koszta... |
emma | 19.12.2014 19:40:11 |
Grupa: Użytkownik Posty: 197 #2004872 Od: 2014-11-11 | Ja też mam mikser i blender, a także ekspres do kawy, czajnik elektryczny, toster i parowar. Niedawno natrafiłam w sieci na TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA , podobają mi się zwłaszcza takie nowoczesne okapy i zabudowane piekarniki oraz mikrofalówki. Poza tym funkcjonalne meble z wysuwanymi koszami itp. |
przemik | 27.02.2015 22:03:40 |
Grupa: Użytkownik Posty: 18 #2055436 Od: 2014-10-22 | Technika idzie do przodu a sprzęt agd to już w ogóle. Coraz częściej można spotkać w wyposażeniach polskich kuchni zmywarkę, płytę indukcyjną, roboty wieloczynnościowe itp. Wychodzę z założenia że warto kupić sprzęt wtedy kiedy jest on potrzebny i pożyteczny a nie bo sąsiad kupił. Na przykład my ostatnio zdecydowaliśmy się na zmywarkę ESL8810RO bo przy licznej rodzinie tych naczyń w ciągu dnia się sporo uzbiera. |
Dalton | 22.05.2015 21:15:14 |
Grupa: Użytkownik Posty: 179 #2110268 Od: 2015-5-19 | Dla mnie takim właśnie sprzętem jest piekarnik parowy. Jesteśmy atakowani(co tutaj się oszukiwać) potwornie nie zdrowym żarciem, dlatego smacznie i zdrowo w takim piekarniku sobie przygotuję. |
mgielka | 17.06.2015 22:20:38 |
Grupa: Użytkownik Posty: 65 #2127122 Od: 2015-6-17 | Co to za piekarnik parowy? Jak się w nim gotuje? Jak się ogólnie sprawdza? |
Dalton | 19.06.2015 18:19:24 |
Grupa: Użytkownik Posty: 179 #2128529 Od: 2015-5-19 | Piekarnik parowy działa na tej zasadzie, że do pieczenia wykorzystuje parę. Wszystko co w nim robisz jest na parze, a posiłki robione na parze słyną z tego, że są smaczne oraz zdrowe. |
Electra | 21.01.2025 19:42:48 |
mgielka | 21.06.2015 21:09:13 |
Grupa: Użytkownik Posty: 65 #2129579 Od: 2015-6-17 | A potrzebuję do tego jakiś specjalnych garnków ? Czy tez naczyń ? Bo jak gotowałam w urządzeniu parowym, to nie miało "ograniczenia" ? Jak się para dostaje do "środka" jedzenia ? |
Dalton | 22.06.2015 18:17:15 |
Grupa: Użytkownik Posty: 179 #2130131 Od: 2015-5-19 | Do piekarnika parowego nie potrzeba specjalnych naczyń. Ten piekarnik działa na zasadzie wykorzystania pary. |
Rid | 23.06.2015 17:17:00 |
Grupa: Użytkownik Posty: 17 #2130943 Od: 2012-9-8 | Można co najwyżej (jak np. w CombiSteamach się to robi) dokupić sobie szufladę próżniową do gotowania metodą sous-vide i odpowiednie woreczki, w które wkłada się produkty, ale to już co kto lubi. Dużą zaletą "parówek" jest to, że mięsko (ani wszystko inne) nie wysycha, jest tak samo soczyste po wyjęciu jak przed włożeniem. |
Gremlinka | 24.06.2015 10:33:05 |
Grupa: Użytkownik Posty: 274 #2131345 Od: 2014-4-30 | Tą metodą o której piszesz przygotowywania sous-vide kiedyś w Hells Kitchen była ryba przygotowywana ale nie wiedziałam nawet że cos takiego jest w ogóle dostepnę tak żeby sobie do domu kupić. Jakiej to jest firmy kojarzysz? |
Kika | 25.06.2015 08:02:51 |
Grupa: Administrator Posty: 298 #2131947 Od: 2014-2-24 | Ja to byłam zakochana w tym piekarniku z Tajemniczego Składnika. Szkoda, że już nie leci bo fajne przepisy dawali. To też był właśnie electrolux. Btw. korzystał ktoś z tej apki na fejsie? _________________ http://medox.org.pl/ |
Dalton | 28.06.2015 19:46:02 |
Grupa: Użytkownik Posty: 179 #2133979 Od: 2015-5-19 | Program znam, ale o apce na fejsie nie słyszałem, na czym ona polega? |
laleczka_chucky | 08.07.2015 16:38:10 |
Grupa: Użytkownik Posty: 41 #2139984 Od: 2013-11-4 | Nie wyobrażam sobie mieszkania i kuchni bez TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA , zwłaszcza przy ostatnich temperaturach. |
agaposzek | 15.07.2015 08:30:06 |
Grupa: Użytkownik Posty: 355 #2143301 Od: 2014-4-13 | A ja właśnie nie przepadam za klimatyzacją - w domu jej nie mam a w biurze staramy się nie włączać. |
Dalton | 20.07.2015 11:56:23 |
Grupa: Użytkownik Posty: 179 #2145819 Od: 2015-5-19 | Wydaje mi się, że takim nowoczesnym sprzętem jest piekarnik parowy, taki 3w1. Można w nim przygotowywać na prawdę zdrowe posiłki, których niestety w dzisiejszych czasach mamy znaczny deficyt. |
Electra | 21.01.2025 19:42:48 |
Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!! |