Przepisy:) |
Przepis na Rafaello ![]() ![]() Składniki: Masa 1 litr mleka 2 budynie waniliowe 10 dag cukru 25 dag margaryny Kasia ½ aromatu waniliowego 35 dag wiórków kokosowych 10 dag płatków migdałów Ponadto: 3 paczki słonych krakersów 5 dag płatków migdałów Sposób wykonania: Budynie waniliowe ugotować z cukrem i ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzony budyń i aromat waniliowy. Następnie do masy dodać wiórki kokosowe, płatki migdałowe i delikatnie wymieszać łyżką. Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć folią aluminiową. Na folii ułożyć warstwę krakersów, potem połowę masy, znowu warstwę krakersów i pozostałą masę. Wierzch ciasta posypać płatkami migdałów. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na około 24 godziny. Smacznego ![]() ![]() |